Om Björn Solum

Det är jag som är Björn Solum.

Hej.

Det är jag som är Björn Solum, Din avslappningslärare här på slappna-av.nu.

Sedan mer än 25 år tillbaka, så sysslar jag med att hjälpa mina klienter att få sina kroppar att fungera ännu bättre. Detta gör jag bland annat med hjälp av fysikaliska metoder som massage, manipuleringar och olika fysiska träningsmetoder.

Under de sista 10 åren har jag alltmer kommit att intressera mig för den viktiga roll, som de mentala faktorerna spelar i dessa sammanhang. Intresset har lett fram till att jag numera även integrerar den mentala träningen i arbetet med patienter och tränande. I förlängningen av det arbetet och intresset, så har bland annat slappna-av.nu kommit till.

I grunden är jag utbildad till fysioterapeut. En utbildning som jag skaffade mig privat för mer än 25 år sedan.

Den utbildningen har jag sedan kompletterat med en utbildning till licensierad mental tränare. I syntesen mellan dessa två områden, fysioterapi och mental träning, har jag arbetat fram ett eget träningskoncept, som jag kallar för tetratraining. Om Du vill veta litet mera om det konceptet, så kan Du ladda hem en liten e-bok helt gratis genom att klicka här.

Sedan 20 år tillbaka så bor och verkar jag i Marbella i södra Spanien. Mitt dagliga arbete består i huvudsak av arbetet med och engagemanget i mina privata klienter. Förutom det arbetet så är jag också mycket engagerad i arbetet med att fortsätta utvecklingen av mitt träningskoncept, där alltså även slappna-av.nu ingår som en mycket viktig komponent.

Jag har familj, fru och fyra söner. Vi trivs bra här i Spanien och lever ett nomalt familjeliv, precis som de flesta andra. Sommartid brukar vi semestra i Sverige. Närmare bestämt i Dalarna, där jag också har mina rötter.

Jag gillar naturen. Det är bland annat där, som jag hämtar en hel del av inspirationen för mitt skrivande. Det är också i naturen, som jag finner mina tummelplatser för rekreation, avslappning och vila. Och det är också där som jag försöker tillbringa det mesta av min fritid. Naturen kan för mig innebära havet och stränderna, men framförallt så tycker jag om att ge mig upp i bergen.

Jag har en favoritplats högt uppe på en av bergstopparna här.

Det är bara där uppe som horisonten är obruten även mot norr. Stjärnklara nätter kan man därför få se "Stora Björn" visa var Polstjärnan finns. Och det är bara där uppe, som jag -- om jag är riktigt uppmärksam och bara lyssnar efter det -- "kan höra vargflockens ylande lockrop komma rullande ner genom dalgångarna ända ifrån norr..."

Skrivandet var ifrån början ett sätt för mig att hålla kontakten med Sverige och rötterna vid liv. Med tiden så har det utvecklats till ett brinnande intresse och jag skriver numera även för att förmedla mina tankar, idéer och kunskaper. Jag hoppas naturligtvis att Du, som läser något av det som jag skrivit, skall känna att Du får ett varaktigt utbyte av läsningen och att Du kanske till och med vill utveckla den kontakt, som vi har fått med varandra ännu mer.

Jag vill att Du skall veta att Du alltid är välkommen att ta kontakt med mig, om det är något som Du undrar över eller bara vill göra en kommentar. Skicka i så fall ett mail till: solum@slappna-av.nu

Björn Solum

© copyright Björn Solum, Marbella, Spanien